fbpx

HEJ MED DIG. SAVNER DU OGSÅ AT FÅ DEN rigtige HJÆLP TIL DIT ORDBLINDE BARN?

Mit navn er Mie.

Jeg hjælper dig med at give dit barn de allerbedste redskaber til at leve med sin ordblindhed.

Det gør jeg ved at se rundt om hele barnet. For mig handler det om tre grundlæggende brikker, der skal til for, at dit barn lykkes med sin ordblindhed.

1. Accept og positivitet omkring det at være ordblind.

2. At dit barn har helt styr på bogstavernes lyde og har læsestrategier, han/hun bruger.

3. At dit barn får et godt og bredt kendskab til de hjælpemidler, han/hun har brug for i alle fag, samt i den hverdag, der ligger uden for skoleregi.

Sammen gør vi dig og dit barn til den bedste udgave af sig selv. I spiller nemlig en altafgørende rolle, og derfor er I også en vigtig del af mine forløb.

 

din historie

Du tilhører en særlig gruppe

En mega modig gruppe, der tør se i øjnene, at noget ikke er, som det burde være. Du oplever, at dit barn ikke trives på lige fod med sine klassekammerater. Det skinner igennem enten socialt eller fagligt – eller måske begge dele.

Måske er dit barn netop konstateret ordblind, og du står handlingslammet over for, hvordan I skal tackle det.

Måske har dit barn gået med ordblindheden gennem længere tid, men rykker ikke rigtig, og springet til klassekammeraterne bliver større og større.

Måske oplever du ikke, at der tages ordentlig hånd om dit barns ordblindhed og har brug for, at der er tid og mulighed for at give dit barn får den hjælp, der er nødvendig.

Men hvad er så det første, du skal gøre? Du læser miniguiden eller ser videoen om, hvilke fordele, der er ved at være ordblind. På den måde kommer du lidt tættere på min tilgang til det at være ordblind. Hvis du med dette mere positive mindset føler dig inspireret til en samtale omkring de muligheder, du har, så book en samtale med mig.

Min Vision

At få ordblinde til at føle, de er den bedste version af sig selv.

At være ordblind kan vendes til noget positivt. Men kun de færreste når dertil. Mange forbinder ordblindhed med negative tanker om, at man er dum, mindre begavet, ikke kan læse med mere. Jeg tror på, at de ordblinde kan komme til at funkle og føle, de mestrer – hvis bare de får den rette hjælp. Og det er min vision – at få ordblindetalentet frem hos de ordblinde, så de får troen, viljen og redskaberne til at fungere på lige fod med deres klassekammerater.

Mine værdier #1

Glæde og Samhørighed

Glæde og nærvær er livets eleksir. Som en af de ordblinde børn sagde, da jeg atter havde dem samlet. “Mie, hvorfor er du altid så glad” … du gør sjove ting, og er ikke kedelig som nogle lærere er”.

Glæde og gode relationer skaber samhørighed som gør, at folk slapper af og får modet til at være sig selv.

Mine værdier #2

Menneskelighed og Mod

Ethvert menneske har et hjerte, men ikke alle lytter til det.

Menneskelighed betyder for mig, at man står ved sine værdier i alt, hvad man foretager sig og har modet til at forsvare, forstå og hjælpe mennesker, der har brug for det. 

 

Mine værdier #3

Personlighed og Passion

Vores personlighed er det, der gør os unikke som individer. Vi skal turde vise vores personlighed og på den måde skabe et særkende, som andre kan blive inspireret af. 

Passion handler om følelser. At man giver sig 110 procent i situationen, bliver helt høj og glemmer alt omkring sig. Man er i flow. 

Min Mission

At gøre den forskel, de ordblinde har behov for.

Det tænder min indre ild, når elever bobler af glæde. Og så snart det sker, bimler og bamler det i mit hoved: “Hvordan kan jeg bruge mit drive, mine idéer  og kendskab til de ordblinde til at hjælpe dem med at lykkes på den lange bane?

familierollen

Tid til familien

Jeg er opvokset i et hjem fyldt med kærlighed og opdraget til at anskue verden på følgende måde: Hjælp andre mennesker, tro på dig selv og grib dagen “Carpe diem”.

Jeg har været så ufattelig heldig at få tre skønne basser – to piger og en dreng – og en fantastisk, skør og dejlig mand.

Familien betyder alt for mig, og de giver mig god energi. Og så designer jeg mit arbejde, så det passer ind i det liv.

Mit mål er at arbejde 30 timer i ugen, så der er masser af rum til at være der for børnene og nyde god kaffe med manden. Men for at det kan lykkes, skal jeg skære alt det overflødige fra og udelukkende bruge tid på det, der giver værdi for folk.

Med denne baggrund og vision for mit eget liv, ved jeg også, at vi som forældre ønsker det bedste for vores børn. Når de ikke er glade og trives, er vi de første til at tage aktion og gruble over, hvad vi kan gøre.

Oplever du, at dit barn ikke er glad og er du i tvivl om, hvad du kan gøre for dit barn, så book et møde med mig, hvor vi sammen kan finde løsninger.

min historie

En evig tro på at gøre en forskel for andre.

Når jeg tænker tilbage, har det altid været ekstremt vigtigt for mig at gøre en forskel for andre. Jeg vil gerne, at både elever og forældre står tilbage med et kæmpe smil om læben og oplevelsen af, at de føler sig godt hjulpet på vej og mærker en forskel. Tag fx den gang, hvor jeg fik lokket en stor del af skolens ordblindenetværk og forældre med til Ordblindeløbet i Horsens og pressen stod i kø for at interviewe de ordblinde, der med armene højt løftet over hovedet råbte, “Yes, jeg er ordblind”, eller de mange gange, hvor ordblindheden er vendt til et positivt mindset, som fx. en af de elever, der holdt den afsluttende dimissionstale for samtlige forældre, lærere og klassekammerater og efterfølgende har startet Ordblindenetværk op på Rødkilde Gymnasium  –  alt sammen for at skabe bedre selvværd og mindset omkring ordblindheden.

Det står helt klart, at det betaler sig at gøre sig umage og være grundig omkring ordblindheden. Men det kræver, at du tør gå med på min idé om, at ordblindhed kan vendes til noget positivt.

Er du villig til det? Hvis ja, vil jeg elske at hjælpe dig og dit barn på vej, så det bliver fuldstændig klart for jer, hvilken forskel jeg kan tilbyde.

MIT VIRKE

Hvad er min baggrund?

Jeg er uddannet lærer og læsevejleder, hvilket vil sige, at jeg har min teoretiske og faglige baggrund i orden. Jeg har siden 2005 arbejdet i både privat- og folkeskole og har gennem de sidste 10 år arbejdet som læsevejleder med særligt fokus på de ordblinde.

Jeg ved derfor, hvilke udfordringer de ordblinde står med – både elever og forældre. Hvis de ordblinde skal have hjælp og blive den bedste udgave af sig selv, kræver det mere end blot at få et læsekursus, en it-rygsæk eller computer med hjælpeprogrammer. Jeg ved, at der skal meget mere til. Og det er det, jeg vil tilbyde jer!

Jeg ser mig selv som en samarbejdspartner ind i skolen, da jeg ikke holder mine kurser løsrevet fra den dagligdag, eleverne er i. I stedet giver jeg redskaber, som eleverne kan bruge i den skoledag, hvor de skal lære på lige fod med klassekammerater.

MIT VIRKE

Min baggrund for at skabe “hænderne over hovedet dage?

Det er aldrig for sent at få styr på sin ordblindhed – men jo før, jo bedre. Så lad os tage en snak om jeres udfordringer.

Jeg skærer ind til kernen, og giver jer den hjælpende hånd, der er behov for.

4 + 4 =

Kig Forbi

Spinderihallerne, Containerliving, Spinderigade 18D, 1. sal, 7100 Vejle

Giv Mig Et Kald

Telefon 20 93 95 01

Smid En Mail

kontakt@ordblindetalent.dk

10 fantastiske FORDELE ved at være ordblind

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag "FORDELSLISTEN" med det samme. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Fremragende - du er nu skrevet op til mit ordblinde-nyhedsbrev

10 fantastiske FORDELE ved at være ordblind

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag "FORDELSLISTEN" med det samme. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Fremragende - du er nu skrevet op til mit ordblinde-nyhedsbrev